ebikekolcsonzes@gmail.com +36-20-243-8203

Rólunk

2015 – mi az az ebike

2015-ben fogalmazódott meg bennünk az az ötlet, hogy mi lenne, ha elektromos kerékpárbérléssel foglalkoznánk. Ebben az évben még nagy újdonságot jelentett Magyarországon az ebike. Miután átalakítottunk 2 hagyományos kerékpárt ebike-ra, majd vettünk még 2 gyári pedelecet /első

Átalakított Neuzer, Merida

agymotoros Victoriát és Panasonic középmotoros Flyert/, el is kezdtük a szórólapozást a Balaton felvidéken /Balatonfüred, Csopak, Alsóörs, Balatonalmádi stb/, illetve ezzel párhuzamosan a weboldal működtetését is.

2016 – áttörés

2016-ban egy faházat építettünk az alsóörsi kemping területén, mellyel a célunk elsősorban az itt nyaraló vendégek kiszolgálása volt, de alapszolgáltatásaink közé tartozott a kerékpárok 100km-en belüli házhozszállítása is. Ebben az évben további pedelec rendszerű kerékpárokat szereztünk be.

Ebikepark a faháznál

A folyamatos pozitív visszajelzések megerősítettek bennünket abban, hogy jó úton járunk, és az építő javaslatokat megfogadva egyre magasabb szintet értünk el a szolgáltatás színvonalát illetően. A szezon végén a visszajelzések és saját tapasztalatok alapján egyre világosabb lett számunkra, milyen fejlesztéseket kell elvégeznünk, hogyan újítsuk tovább az ebike parkot. Az ebikekölcsönzés.hu-t általában olyan emberek keresik meg, akik csoportos túrában nem szeretnének lemaradni, ezért igénybe veszik a rásegítést, illetve ebike vásárlás előtt állnak, de nem tudják, hogy melyik lenne számukra a megfelelő. Talán abban van az előnyünk más hasonló kölcsönzővel szemben, hogy a megkeresés során felmérjük az igényt és az illetőre szabott ebike-ot javaslunk.

2017 – bővülés

2017-ben tovább fejlesztettük a kerékpárparkot és az ebike egyik élen járó modelljét, a KTM macina dual Bosch Active Line rendszerű masináját szereztük be (a 2018 Bosch Active Line rendszeréről itt írunk bővebben). A tesztek és visszajelzések igazolták a márkanevet.

Bővült ebikepark

A vevői igények folyamatosan változnak, ezért a fiataloknak a Flyer MTB-kal próbálunk kedvezni, aminek rendkívül sportos a megjelenése, az idősebb korosztálynak pedig a kényelemmel (nagyobb rásegítés, több komfort).

Az ebike-ok szervízelése /javítás, akkumulátor kapacitás bemérés/ hazánkban még gyermekcipőben jár,  a pontos működését nem ismerik, csupán modulokat tudnak cserélni (akkumulátor, motor, kijelző). Számunkra ezek a rendszerek nem ismeretlenek, hiszen szakmai ismereteinket az autóiparban szereztük meg, többek között a kormánymű-gyártás területén, ami az ebike rendszerének az alapja (bővebben itt olvashatsz róla).

Kapacitásmérés

A szervízelés mellett használt és új ebike kerékpárok értékesítésével is foglalkozunk /http:\veszbike.hu /. A kölcsönzésből szerzett tapasztalataink alapján pontosan fel tudjuk mérni azt, hogy kinek milyen típusú kerékpár a legmegfelelőbb választás. Nálunk lehetőség van vásárlás előtt kibérelni az elektromos kerékpárt, és ha a bérlő úgy dönt, akkor meg is veheti azt (bérleti díjat beleszámoljuk az eladási árba).

 

2018 – újdonság

Ebben az évben bővítettük a kerékpárparkot, valamint új szolgáltatásokat vezettünk be. Elindítottuk online webshopunkat, és partnerkapcsolatot alakítottunk ki egy hazai kerékpárgyártóval, akinek a termékei között elektormos kerékpárok is megtalálhatóak. A házhozszállítás fejlesztése mellett felvettük több olyan vendéglátóhellyel is a kapcsolatot, ahol a tavaszi-őszi szezonban sokan fordulnak meg akár kerékpárral is.

2019 – válaszút

Az előző évek bevételeinek alakulása elgondolkodtatott minket, hogy esetlegesen cégformát váltsunk és így próbáljuk kiterjeszteni szolgáltatásainkat. Ezt ebben az évben még nem léptük meg, azonban a portfóliót és a kerékpárparkunkat tovább bővítettük. Beszereztünk 3. generációs Bosch motorral szerelt prémium kerékpárokat. Sikerült csapatépítő tréningeket is kiszolgálnunk, és a pozitív visszajelzések megerősítettek minket abban, hogy vállakozásunk jó irányba halad.

Csapatépítő tréning

2020 – új korszak

Az idei év tervezete már javában zajlik. Amit tavaly nem tudtunk/mertünk meglépni, azt idén megvalósítjuk. 2020-ban cégformát váltunk és Kft-ként folytatjuk azt a munkát, amit immár 5 éve elkezdtünk. Ezzel úgy gondoljuk, hogy több lehetőség nyílik a fejlődésre. A kerékpárflottát egységesíteni szeretnénk. A prémium ebike-ok mellett természetesen maradnak normál középmotoros kerékpárjaink is. Nagy hangsúlyt fogunk fektetni saját kollégáink és ügyfeleink oktatására. Ezt az értékesítés és a szervíz miatt tartjuk szükségesnek. A csapatépítő rendezvények mellett szeretnénk bemutatókon is részt venni, ezzel is reklámozva mind az elektromos kerékpárokat, mind pedig cégünket és az ebikekolcsonzes.hu-t.

Hivatalos Bosch szervíz lettünk

2021 – változások

Az elmúlt év megpróbáltatásai minket is elértek.  Szerencsére a vírushelyzet okozta változások, korlátozások az embereket a szabadidős tevékenységek, például a kerékpározás felé terelték. Ez a bérlések számának növekedésében is  megmutatkozott. Az elektromos kerékpárok vásárlására bevezetett állami támogatás hatására egyre többen ismerik meg a kerékpározás ezen formáját. Ehhez alkalmazkodva szeretnénk lehetőséget biztosítani azoknak az embereknek is, akik vásárlás előtt állnak és szeretnék kipróbálni valójában milyen élményt nyújt egy pedelec kerékpár. Az idei évben is sok újdonsággal készülünk. Bevezetjük a SZÉP kártyás fizetési lehetőséget, megújul a honlapunk, kibővül eszközparkunk és hivatalos Bosch szervizpartnerként már a diagnosztikán és szoftverfrissítésen kívül az akkumulátorok kapacitásának tesztelését is vállaljuk. A szolgáltatásaink minőségét ezzel is igyekszünk fejleszteni.